© Chantal Design '92 (bno)
Home
overzicht watersport en recreatie
Home
printversie en pdf-versie
overzicht watersport en recreatie

Verslag Visvrienden Cup 2013: 28-10-2013

Neeritter, maandag 28 oktober 2013


Dreke - de jongste deelnemer - wint de Visvrienden Cup 2013!

Er was erg onstuimig weer voorspeld die dag; windkracht 7 met stoten van 9. Ik vroeg me dus af of die wedstrijd van de visvrienden wel door zou gaan. Eenmaal aangekomen, bleek de wedstrijd inderdaad gewoon te zijn doorgegaan. Het viel gelukkig allemaal nog wel mee met de wind. We was er even een flinke bui regen 'smorgens, maar degene die slim waren, zorgde ervoor dat ze net op tijd in 'de Kantien' waren. Dreke niet en hij was dan ook door en door nat geworden.

Ieder jaar organiseren de Visvrienden onder elkaar een gezellige visdag. Het is niet helemaal duidelijk hoeveel jaar dit al georganiseerd wordt, maar het zou ongeveer een jaar of 7 à 8 moeten zijn. Dit jaar hadden zich 23 mensen opgegeven en er werd gevist op vijver 5, de zalmvijver. Daar heb je normaal gesproken ook het minste last van de wind. Er werd gevist in 3 rondes en de deelnemers kwamen zo iedere ronde op een andere plek te zitten.

Ook aan de prijzentafel was weer veel aandacht besteed. Dre Clement, die de wedstrijd al enige jaren organiseert, weet ieder jaar toch weer heel wat prijzen te ritselen en zo konden de eerste 14 plaatsen een mooie prijs uitzoeken op de prijzentafel.

Als beste die dag is de jongste deelnemer van het gezelschap geworden, nml.: Dreke. Hij wist maar liefst 24 vissen te vangen. Een prima prestatie! Er werden die dag 160 forellen uitgezet en natuurlijk zaten er ook nog een aantal zalmforellen op de vijver. Van de 160 opgezette vis werden er 136 gevangen, waaronder diverse zalmforellen. Niet slecht onder die moeilijke omstandigheden!


Eindstand Visvrienden Cup 2013:
1. Dreke met 24 stuks
2. Wim Wolter met 20 stuks
3. Wim Reinders met 20 stuks
4. Jean met 18 stuks
5. Theu Creemers met 18 stuks


Uiteraard was er ook een poedelprijs te vergeven. Deze was dit jaar voor Sef Hendriks die er geen had gevangen. Ja, als je niet mee vist, kun je er uiteraard ook geen vangen. Voor hem een mooi tasje. “Daar kun je het geld in bewaren”, werd al snel gezegd. Waarop Sef heel toepasselijk zei: “Die is daar veel te klein voor!!!” hahaha.
De tweede poedelprijs was voor Wiel. Hij had er maar 2 gevangen. Een lekker flesje sterke drank als troost voor hem.

De Visvrienden denken er over om ook eens een wedstrijd in het voorjaar te gaan organiseren. Het is toch vooral erg gezellig met de Visvrienden onder elkaar, dus dat moet in ere worden gehouden. Meer info hierover zal ter zijner tijd wel bekend worden in 'de Kantien' van Forellenvijver Heioord.


Bedankt Dré voor weer een perfecte organisatie!
Hopelijk tot ziens in 2014!


Chantal Hermkens

Bekijk hier alle foto's van de Visvrienden in de fotogalerij (86 foto's):

fotogalerij van viswedstrijd

Hopelijk tot 2014 !

Lees hier meer verslagen in deforelvisser.nl >>

© Tekst / fotografie: Chantal Hermkens

Knop voor stoppen en afspelen van de slideshowStop

Speel