0031-475566609 info@heioord.com

Over heioord

In 1990 zijn wij gestart met 2 visvijvers (de grote en kleine vijver) en een kleine kantine. In 2003 is deze vervangen door een geheel nieuw complex. Inmiddels hebben we een grote accomodatie, 9 visvijvers en diverse terrassen. Lees en bekijk hier meer over de geschiedenis van Forellenvijver Heioord.

 

visparadijs & ontmoetingsplek

Sinds 1990 is Forellenvijver Heioord een visparadijs voor vissers, ontmoetingsplek voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers en unieke feest locatie aan het water voor personeelsfeesten, familiefeestjes, reünien, verjaardagen, vrijgezellenfeesten, trouwfeesten, babyshowers, bedrijfsuitjes en verenigingsactiviteiten.

Visvijvers

Visplekken

Zitplaatsen

Terrassen

familie Coenen

Forellenvijver Heioord is een familiebedrijf dat gerund wordt door de 4 broers; Wim, Har, Peter en Marcel (beheerder van Forellenvijver Bergeinde). Onmisbaar in de oprichting en het beheer was “watermeester” en vader Thei Coenen. Inmiddels is ook de tweede generatie actief binnen het bedrijf. We hopen uiteraard nog vele jaren succesvol te mogen draaien om zo aan al uw wensen te kunnen voldoen.

Thei Coenen

Thei Coenen

Vader † 09-02-2018

Wim Coenen

Wim Coenen

Eigenaar

Har Coenen

Har Coenen

Eigenaar

Peter Coenen

Peter Coenen

Eigenaar

Marcel Coenen

Marcel Coenen

Eigenaar

oude kantine

In 1990 zijn we bij Heioord begonnen met het oude kippenhok dat dienst deed als kantine. Al snel bleek dat de kantine te klein was en werd het terras dat toen nog aan de voorkant lag uitgebreid met een terras aan de achterkant en een klein terrasje bij vijver 1.

In 2003 is de oude kantine afgebroken en werd er een geheel nieuwe accomodatie gebouwd. Bekijk de fotogalerij van de sloop van onze oude kantine.

Inmiddels zijn er diverse terrassen met prachtig zicht over de vijvers, waar je heelijk kunt genieten van bijvoorbeeld koffie met vlaai of een speciaal bier van het vat.

nieuwbouw

In 2003 werd er begonnen met de bouw van een geheel nieuwe horeca accomodatie. De hele winter werd er hard gewerkt om de nieuwbouw gereed te krijgen voor het nieuwe seizoen van 2004.

Aangezien het terrasje voor de oude kantine met zicht op vijver 3 een geliefde plek was om te zitten, werd besloten om de muur eraan grenzend te laten staan en dat terras te behouden. Het wordt nog steeds veelvuldig gebruikt. Ook is het terras handig voor kleine barbecue-groepen tot 25 personen.

aanbouw

Sinds de nieuwbouw in 2003 was gerealiseerd, is het snel gegaan met de toelname in klandizie. Meteen zijn er extra tafels en stoelen aangeschaft en werd de keuken uitgebreid.

In 2013 werd er een nieuwe aanbouw gemaakt om de keuken, opslagruimte en koelingen te kunnen uitbreiden. Om de blinde muur, grenzend aan het terras wat te doorbreken, werd er een schilderij gemaakt met als thema, de nieuwe uitbreiding van vijver 8 en 9 en al haar natuurschoon.

uitbreiding

Na de aanleg van de eerste 2 vijvers in 1989 en diverse uitbreidingen tot uiteindelijk 7 visvijvers in de jaren daarna, hebben we in 2003 een geheel nieuwe accommodatie gebouwd. Vooraf bleek ook al dat we een groot tekort aan vijvers hadden, want Forellenvijver Heioord barstte uit z’n voegen. Vandaar dat we, na enkele jaren van voorbereiding en overleg met Heemkunde-vereniging Hunsel, in 2004 ons weldoordachte nieuwe plan hebben ingediend.

Na 7,5 jaar van heel veel plannen indienen, voorafgaand hieraan 10 jaar van ruilverkaveling, gemeentelijke fusie, opnieuw plannen indienen, nieuwe contactpersonen bij de gemeente en opnieuw dezelfde plannen indienen, van de ene verbazing in de andere vallend, ontelbare besprekingen met de Heemkunde-vereniging, Gemeente, Natuurmonumenten, IKL, Gebiedsbureau, Provincie en adviesbureaus, talloze peperdure (vaak zinloze) onderzoeksrapporten, beplantingsplannen en bankgaranties en het bijna opgegeven te hebben, hadden we dan eindelijk 7,5 jaar later na vele teleurstellingen en ergernissen onze vergunning binnen voor het maken van een stukje natuur en educatie!!!! Het verhaal in een notendop, Har Coenen (mede-eigenaar van Heioord) kan er een boek over schrijven …

heioord anno 2018

Inmiddels is is Forellenvijver Heioord uitgegroeid tot een visparadijs voor vissers, ontmoetingsplek voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers en unieke feest locatie aan het water. De volgende uitbreidingen zijn al weer in volle voorbereiding …

ons verhaal

Binnenkort volgt hier een nieuwe video over Heioord dat naast een waar Visparadijs in een prachtige natuur, ook een ontmoetingsplek is voor actie, ontspanning en avontuur!

bezoek ons!

Vissen

Dagelijks geopend van 2 januari t/m 31 december. Eerste kerstdag gesloten

Horeca

Dagelijks geopend van 2 januari t/m 31 december. Eerste kerstdag gesloten

Contact

Adres

Rutjensstraat 6
6015 RE Neeritter (NL)

Pin It on Pinterest